door:
Corine van Ringen
Datum:
18/1/2017
Fotograaf Eric Korenblik: Passie voor de Vastelaovend sfeer!

Vanaf het moment dat ik Eric Korenblik uit Venlo benaderde om mee te werken met onze Website, maakte ik kennis met een bevlogen fotograaf. Graag wilde hij meewerken en zijn prachtige sfeerfoto’s sieren op dit moment dan ook ons Online Magazine op. Sfeerfoto’s van Vastelaovend, genomen in en rond Venlo, de huidige woonplaats van de in Deventer geboren Eric Korenblik. Hij woont sinds 1980 samen met zijn echtgenote in Venlo, omdat zijn werk bij Defensie dat vereiste. Hoewel zelf geen actieve carnavalist, vind hij het een prachtig feest en legt dit op zijn eigen kenmerkende fantastische manier vast op de digitale plaat.

“Bezieling & kleurenpracht vastleggen in een herinnering”

Eric maakt prachtige portretten van kleurig uitgedoste mensen tijdens de grote Vastelaovend optochten in de omgeving van Venlo/Blerick. Hij vindt dit zelf “de sfeer van de bezieling van Vastelaovend”. Weken van te voren leven mensen erna toe en zijn bezig met de creaties van hun outfits, schmink en entourage om er zo mooi mogelijk uit te zien. Tijdens de optocht, zie je bij de optochtdeelnemers als ook de toeschouwers,  een explosie van feest, lol en bezieling. Dat moment probeer ik te pakken, stiekem, zonder dat de mensen zich daar bewust van zijn.”

“Al drie keer bij de TOP 11”

Dat Eric prachtige beelden maakt met zijn stijl van fotograferen, is ondertussen wel duidelijk. De afgelopen vijf jaar stuurt hij zijn foto’s in naar de Jaarlijkse Fotowedstrijd van “Vastelaovend in Limburg”, de website van Dagblad de Limburger. Uit de soms wel meer dan tienduizend inzendingen, is hij door de Vakjury en redactie, al drie maal genomineerd en belanden zijn foto’s in de Top 11. Eén maal heeft een foto van Eric de derde prijs gewonnen. De genomineerde foto’s zie je hier bij dit interview. Naast deze nominaties zijn meerdere keren foto’s van Eric gepubliceerd in onze krant “De Limburger”. Trots, dat is hij wél een beetje!

“Fotografie als passie”

Eric is sinds zijn jeugd al bezig met fotografie. Rond zijn 18e was hij al vrij intensief bezig met het vervaardigen van Dia’s. (Lezers van vóór 1975 geboren, weten vast nog wel wat deze zijn J). Vanaf 1994 is Eric écht begonnen met verdieping en uitoefening van deze prachtige hobby. Wat begon als hobby is inmiddels wel uitgegroeid tot passie! Eric heeft een brede interesse voor onderwerpen maar heeft een speciale liefde voor natuur en sportfotografie. Portretten maakt hij eigenlijk maar één maal per jaar, en dat is met Vastelaovend.

In de toekomst gaat Eric zich meer toeleggen op Sportfotografie, waarin hij zich aan het specialiseren is. Wat de toekomst hem daarin gaat brengen is nog wat onzeker, maar de techniek tot in de perfecte puntjes beheersen is een doel waaraan hij nu werkt.

Eric’s mooie werk en misschien wel je eigen portret, kun je terugzien in onze Fotogalerij Eric Korenblik, veel kijkplezier.

En tot slot: dank je wel Eric voor het meewerken aan onze website!