Welkom op mijn kleurige website, met hart & ziel samen met geweldige mensen gemaakt. Ik hoop U een kleurig inkijkje te geven in het Limburgse Vastelaovend, dat misschien anders is als dat U denkt! Vorig jaar, ben ik begonnen met de prachtige Curaçao Editie, als Eerbetoon aan de mensen die de Karnival op dit fantastische eiland opluisteren. www.divaliziamagazine-curacao.com Vanaf nú vele ins- & outs en een kennismaking met de creativiteit en de mensen van het Vastelaovend in Limburg.

Hieronder is mijn introductie van vorig jaar, toen nog woonachtig op Curaçao. Inmiddels ben ik weer geland in Nederland om precies te zijn in Castenray, Limburg. Weer terug naar mijn Roots.

Lees nog even hoe het met deze website allemaal begonnen is en geniet van DiValiZia Magazine!

Bon Bini, welkom,

Laat ik me even voorstellen, mijn naam is Corine van Ringen, in het grijs op de foto :-).  Wij wonen voor mijn man's werk sinds  2,5 jaar  op het prachtige eiland Curaçao. Ik geniet van elke minuut hier,  de stranden, de mensen, de zon, geen stress, the Carribean way of life. Door het hele jaar heen heb ik geen enkele last van heimwee, tot na de kerstvakantie.... 

Ergens, als Limburgse, word ik dan onrustig. Ik mis de aanloop naar de Vastelaovend, zoals Carnaval bij ons in Limburg heet. De gezelligheid,  de creativiteit,  het hele huis dat langzaam omgetoverd wordt tot naai-atelier om kostuums en hoeden te maken; rondvliegende boa-veren en glitters, onze eigen muziek die op de achtergrond speelt, de hulp aan de kinderen voor hún optocht, de geur van de schminkkoffer die opengaat, de voorpret. Ergens, ook al woon ik nu 9.000 km ver weg, zit deze periode  heel diep in mijn hart. 

Als Vastelaovend éénmaal begint, is daar de de heimwee, en nee, als ik dan foto's van vrienden ge-watts-appt krijg vanuit de kroeg, wil ik hier niet zijn, maar in de kroeg, in Limburg. Samen met vrienden en  familie, sjiek verkleed en geschminkt, pratend in ons dialect,  feestend, half-um biertje erbij..... sjoenkelen, samen zijn, lachen. Vastelaovend is het voor mij maar op één plek en dat is thuis in Limburg.

Maar dan  komen de mensen van Curaçao gelukkig met een enorm mooi cadeau, de schitterende Marcha's van Karnival !! Natuurlijk ga ik kijken, het is genieten, het is echt helemaal schitterend wat hier neergezet wordt door héél veel mensen, in één woord Fantastisch!!. Kostuums die je in één oogopslag niet kunt bevatten;  dans waarbij je als Nederlander al na 10 minuten pijn van in je heupen hebt; muziek, veelal live, brassbands;  allemaal feestende mensen om je heen; swingende groepen van wel 300 mensen kleuren de straten; je kijkt en beleeft zo'n 2-3 uur en beseft eigenlijk pas wat je meegemaakt hebt als je thuis bent! Bruisend!

Dus hier is dan mijn blog en website, over mijn passie, opgedragen aan Curaçao Carnival! Een hommage aan alle mensen die dit feest waar maken!

Aan iedereen die heeft meegewerkt aan deze website, aan alle Curacao'se mensen die mij hartelijk ontvangen hebben, dank jullie wel, U heeft mijn diepste respect.

Masha Danki, tur hende x

En voor iedereen die niet bekend is met het Limburgse Vastelaovend, een kleine impressie van het LVK, ons  liedjesconcour, tumbafestival zeg maar, maar dan net ietjes anders :-) 

Beelden zijn van L1