Danki Kòrsou voor de spectaculaire Marcha's 2016!

Voordat ik me op de Limburg Editie stort, even afscheid nemen van de Karnival op Curaçao. U leest hier mijn blog dat ik vorig jaar ná dit geweldige feest schreef.

Na even een korte adempauze, ga ik weer verder met het blog, nieuws en interviews over Karnaval op Curaçao. Het feestje gaat door! Als eerste wil ik met dit blog graag mijn dank en bewondering uitspreken; aan de Organisatie, alle betrokken Stichtingen, de Grupo’s di Karnival, de Creative Artists en iedereen die deze Marcha’s van 2016 tot werkelijk prachtige en grandioze evenementen hebben gemaakt! Het was Ambiente!

Dit jaar was voor mij dan ook extra speciaal. Bewapend met perskaart, fotocamera en flesjes water, was ik als een kind in de snoepjeswinkel tussen alle pracht en praal van de Marcha’s. Ontroerend en leuk waren de kinderen van de KinderMarcha. Little Queens wuivend alsof ze nooit anders gedaan hebben, kinderen van klein tot groot, in kleurige kostuums, samen met hun enthousiaste begeleiders, als (bijna) volleerd dansers, trokken zo’n twee uur langs. En laat ik vooral ook een groot compliment geven aan de soms zeer jeugdige zangers, zangeressen en muzikanten die Live(!) de Marcha opluisterden. Super!

Een tussenstop bij de sportmasseur was na de Kindermarcha dan ook nodig om mij op te kalefateren voor de Tienerparade die enkele dagen daarna volgde. En gelukkig dat mijn benen weer up-and-running waren, want wat een Energy!!! Wat een show en performance van de Teenagers van Curaçao. Het publiek ging absoluut uit z’n dak van deze wervelende en kleurige parade; Smashing!

En, zoals wij Nederlanders zeggen, kwam daar de kers op de toch al grote slagroomtaart; de Grand & Marcha di Despedida. Curaçao gaf vier uur lang zijn kleurigste visitekaartje af, dansend, elke Grupo di Karnaval even prachtig en origineel, de Tumba meestal live uit de vele geluidsboxen, gastoptredens van bekende artiesten, mensen feestend langs de kant, tja, ik zal het nog maar een keer in één woord zeggen: Waanzinnig!

Het was een eer om als Blogger en Fotograaf tussen de mensen van de Marcha’s te staan en te mogen voelen, zien en horen (ok, dan wél weer met ear-plugs in :-) ) hoe bruisend Karnaval hier is. Ogen kwam ik te kort omdat elke stap wel een mooie foto op zou leveren en ook om alle gedetailleerde kostuums even zonder cameralens ervoor te kunnen zien!

We gaan gewoon verder met ons Blog om je op de hoogte te houden en kennis te laten maken met deze unieke wereld. Een applaus voor de mensen achter dit bijzondere en grootste culturele evenement op Curaçao! Stay tuned!

Met speciale dank aan Curaçao Carnival Organisation, Reynard Franscisca!

Meer foto’s op FB pagina DiValiZia Magazine