Een bijzondere Carnavalsgroep uit Venray!

Een kennismaking met CV Melisse: Peter en Mariëlle Jacobs, Karin v.d. Sluis, Jules & Monique en hun kinderen Mijke en Fenne Vullings, Ronny & Monique met hun kinderen Stijn en Lars Oomen en Ludo & Yvonne Gommans.

Al jarenlang zijn ze een bekend gezicht in de optocht en op het Vorstenbal van Venray. Vernoemd naar hun straat in Landweert, waar het zo’n 13 jaar geleden allemaal begon met meelopen in de Kinderoptocht (met toen nog zo’n 14 kinderen) van CV de Hazekeutel. Het thema van dat jaar was “Reis rond de wereld” en hun als ooievaars verklede groep met de leus “Weej hebbe al hieël wat rundjes um de waereld gevlooge”, won dat jaar direct de 1e prijs en de wisseltroffee. Ook werd in de aanloop besloten om maar direct mee te doen in de grote optocht, het smaakte naar meer!

Tot in de puntjes verzorgt en met veel gevoel voor detail!

De daarop volgende jaren konden we de CV Melisse in de categorie Middengroepen, voorbij zien trekken als bijvoorbeeld “Rooise sterre”;  “Weej zien um op te aete” Taartpakken; “Mens aerger ow nie” Pionnenpakken; “Weej kwaake ien ut roond” Kikkerpakken; “Culirooj” Kokspakken en “Vastelaovend hoeëg ien ut vaandel” Gouden koninklijke pakken; “Weej schiēte te kort”  Ridderpakken op paard en jonkvrouwen met pijl en boog, 1e prijs! En natuurlijk met het jubileumjaar 7x11 van de Pieëlhaze en van CV Melisse, als “We zien ien kieër elluf” (S)elfiepakken. Meerdere 1e, 2e en 3e prijzen werden in de wacht gesleept en elk jaar weer proberen ze hun prachtige creaties beter vorm te geven. Tot in de puntjes verzorgt en met veel gevoel voor detail presenteren ze zich op het jaarlijkse Vorstenbal van CV De Pieëlhaas, om daarna met Vastelaovend, de echte optocht te lopen.

Dat is geweldig daar in Venray; het Vorstenbal. Van oudsher een “bal masqué” inmiddels uitgegroeid tot een fantastisch evenement, waarbij diverse optochtgroepen zich al presenteren en gejureerd worden door CV De Pieëlhaas. Een extra waardering voor de vaak honderden uren die deze optochtdeelnemers steken in het maken van kostuums, om mooi en origineel voor de dag te komen.

En ja, over die tientallen uren gesproken, hoe pakt de Melisse dat nu precies aan? Ieder jaar, zo vanaf september, starten ze met gezellige avonden om te brainstormen over het aankomende Vastelaovend. Thema’s en ontwerpen worden samen besproken en langzaam vormt er zich een creatief beeld van het definitieve resultaat. Vervolgens worden de stoffen en materialen ingekocht, wat betekent dat ze met een grote vlaai richting stoffenhandel vertrekken. Tja, ook daar zijn ze nogal populair. Echter, dit jaar komt de belangrijkste stof van de Albert Kuijp (Amsterdam), leuk detail :-).

Een bijzonder drukke maar gezellige tijd breekt aan daar in de Melisse.

Daarna gaat het grote werk beginnen, iedereen helpt met zijn/haar eigen talent. Wij citeren: “We hebben technische mensen, creatieve mensen, naaisters, mopperaars, cateraars en een bananenman”. Afijn, het is duidelijk, een bijzonder drukke maar gezellige tijd breekt aan daar in de Melisse. Dit is altijd al zo geweest, ooit begonnen met “zeskampen” als straat, staat nú de Vastelaovend centraal. Ook al doet niet iedereen uit de straat mee, interesse is er wél. Dat is de gehechtheid en het “samen” gevoel. Een vrachtwagen van de Postcodeloterij blijkt niet écht nodig, ze “roojen” het zo ook wel met elkaar!.

En ja, dat stralen ze ook uit, Vastelaovend in hart en nieren. Fans van de grote evenementen: 11e v.d. 11e in Maastricht, Circus Mök, Het Lvk, maar vooral samen met hun eigen straat. “Vastelaovend zit ien ôs bloed, is saamhorigheid en gezelligheid, d’n weg dur nar toe en vooral veel spass en plezier!”

DiValiZia Magazine is daarom ook zeer vereerd om dit jaar hun geweldige kostuums te mogen presenteren in een Fotogalerij. Wij willen deze bijzondere groep heel hartelijk danken voor hun medewerking en wensen hen enneh goeje Vastelaovend en hopelijk wederom veel waardering in de optocht!

Presentatie van hun prachtige Kostuums 2017: Bekijk FOTOGALERIJ !

Videocredits : CV De Pieëlhaas

Meer over deze carnavalsgroep : Facebook Page CV de Melisse